3 Tips: Documenten scannen met je telefoon, laat je niet phishen en einde Windows 8.1

Documenten scannen met je telefoon

De smartphones van tegenwoordig hebben alles in huis om mooie foto’s te maken maar ook om documenten te scannen. Je hebt geen printer met ingebouwde scanner nodig als je een scan of een kopietje wilt maken. Met de gratis app Genius Scan scan je documenten in een handomdraai. Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Genius Scan is een scanner-app in je broekzak Scan onderweg je papieren documenten en exporteer deze als PDF-bestanden met meerdere pagina’s. Je kunt daarna de scan zelfs opslaan en/of versturen.

Plaats een willekeurig document voor de camera van je apparaat. De scannerapp herkent het papier automatisch tegen de achtergrond en snijdt de afbeelding bij. Zo houd je alleen een goed leesbare document over. Met batch scannen kun je in enkele seconden tientallen pagina’s scannen. Handige hulpmiddelen helpen je bij het organiseren, delen en archiveren van je documenten.

Vanzelfsprekend kun je ook zonder deze app foto’s maken van documenten. Maar de kracht van Genius Scan schuilt in de optimalisatie die de app toepast op de foto. Na de optimalisatieslag is het resultaat nauwelijks van een echte scan te onderscheiden. En Genius Scan is gratis. Daar kan natuurlijk geen enkele scanner tegenop.

Download hieronder Genius Scan voor je mobiele apparaat:

Einde Windows 8.1

Microsoft stopt op 10 januari 2023 met het ondersteunen van Windows 8.1. Vanaf die datum verschijnen er geen veiligheidsupdates meer. Als gaten in de beveiliging niet meer worden gedicht, is het onverstandig om de pc nog langer online te gebruiken.

Windows 8.1 verscheen in 2013 als vervanger van 8.0, waarover veel gebruikers ontevreden waren. Wie 8.1 gebruikte, kon al eerder probleemloos en kosteloos upgraden op Windows 10. Zo’n optie is er nu niet: upgraden van 8.1 naar 11 is door de strengere eisen aan de hardware niet mogelijk. Veel slachtoffers zal het besluit van Microsoft niet maken, nog geen 3% van de Windowscomputers in Nederland draait op 8.1.
Welke opties heb ik om ondersteund te blijven op een Windows besturingssysteem? 

Microsoft zegt: “er zijn enkele opties voor het gebruik van een ondersteunde versie van Windows”:

 • Aanbevolen: Nieuwe pc met Windows 11: Windows 11 is de meest recente versie van Windows. Als u een oudere pc hebt, raden we u aan om over te stappen op Windows 11 door een nieuwe pc te kopen. Hardware en software zijn veel verbeterd sinds Windows 8.1 werd uitgebracht en de computers van vandaag zijn sneller, krachtiger en veiliger.
 • Installeren Windows 11 op uw huidige pc: U kunt ook zien of uw huidige pc voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11. Pc’s met Windows 8.1 voldoen waarschijnlijk niet aan deze vereisten, maar als dat het geval is, kunt u een volledige versie van Windows 11 Home of Windows 11 Pro kopen of kopen bij een winkel. Als u dit pad kiest, moet u uw apps opnieuw installeren (in sommige gevallen is er mogelijk een nieuwere versie vereist) en stappen ondernemen om bestanden, gegevens en instellingen over te zetten, omdat de inhoud van uw bestaande opslagstation wordt overschreven tijdens de installatie. Het is mogelijk eenvoudiger om eerst een upgrade naar Windows 10 uit te Windows 10 (zie de volgende optie) en vervolgens te upgraden naar Windows 11.
 • Installeren van Windows 10 op uw huidige pc: Windows 10 is nog steeds beschikbaar en wordt ondersteund tot 14 oktober 2025. U kunt controleren of uw huidige pc voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 10. Als dit het geval is, kunt u een volledige versie van Windows 10 Home of Windows 10 Pro kopen en downloaden. U kunt ook contact opnemen met retailers om te zien of ze nog steeds Windows 10 te koop aanbieden.

  Kijk voor meer informatie op de website van Microsoft op https://support.microsoft.com

Laat je niet phishen

Toch gephisht

‘Ben ik er toch ingetuind?’. Dit zinnetje schoot door mijn hoofd toen ik doorhad dat het verificatiemailtje helemaal geen verificatiemailtje was. Het was een phishingmail, en ik was er met boter en suiker ingetrapt. Na de verbazing kwam de schaamte. Hoe kon het nou juist mij gebeuren?
Ontvang je een e-mail met daarin een link? Kijk uit, want het kan om phishing gaan. Aan de hand van actuele voorbeelden geven we tips hoe je phshing kunt herkennen. Lees hieronder onze artikelen over Phishing en hoe Cybercriminele te werk gaan:
Al onze nieuwsbrieven zijn te vinden op: https://www.megacomputerservices.com/blog/
Stuur deze nieuwsbrief door aan familie, vrienden of kennissen die dit nodig hebben!

Kom je er niet uit? geen probleem! Wij helpen je graag!

Om onze klanten nog meer van dienst te kunnen zijn, levert Mega Computer Services (MCS) uit Lisse al 17 jaar een Complete Oplossing (Advies, Verkoop, Installatie, Reparatie, Hulp aan huis en Computertraining). Ook komen wij een keer per jaar bij je langs voor een jaarlijkse APK-keuring.

Heb je snelle Laptop nodig? Wij helpen je met kiezen.

Wij zijn gecertificeerd HP partner en leverancier, je hebt altijd 2 jaar garantie en wij garanderen je een uitstekende service. Op dezelfde dag wordt je nog geholpen!

Waarom MCS?

 • Vandaag besteld morgen in huis
 • 2 jaar garantie op je laptop
 • Gratis binnen 30 dagen te retourneren
 • Gratis Norton Antivirus pakket
 • Hulp aan huis
 • Alles installeren thuis of op uw kantoor
 • 30 jaar ervaring in ICT-Dienstverlening
 • Gegarandeerd uitstekende service!
 • Super Snelle Service: Op dezelfde dag en binnen een uur geholpen
 • Geen Stress, Bel MCS (0252) 211 211
 • Bekijk hier onze Klantervaringen 
 • Beoordeling: 4,9/5

Heb je nog vragen of advies nodig? Je bent altijd van harte welkom bij onze Showroom in Lisse! Wij helpen je graag!

Maak Nu een Afspraak (0252) 211 211 of kom langs bij onze kantoor in Lisse. Meer informatie vind je op www.megacomputerservices.nl

Bron: MCS, Microsoft, Apple, Consumentenbond en Internet artikelen.