Uncategorized

Is Facebook te vertrouwen?

Ruim 640.000 Nederlanders verlieten Facebook in 2018!

In 2018 hebben ruim 240.000 Nederlanders hun Facebook-account opgezegd. Daarnaast is er een groep van 400.000 mensen die niet meer inlogt op Facebook en het account niet meer actief gebruikt. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2019. In Nederland zijn nog tien miljoen gebruikers actief op Facebook, meldt onderzoeksbureau Newcom.

Nederlanders stappen op bij Facebook

In totaal gaat het dus om 640.000 Nederlanders die zijn afgehaakt op Facebook. Ze zeggen dat vooral te doen vanwege gebrek aan vertrouwen. Het privacybeleid en het verspreiden van nepnieuws zijn de belangrijkste redenen om op te stappen. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • Instagram groeit sterk, terwijl Facebook daalt. Facebook als concern blijft stabiel.
  • Facebook in Nederland nog altijd meer dan 10 miljoen gebruikers, Instagram zit op ongeveer 5 miljoen.
  • Vooral gebruikers onder de 40 jaar haken af op Facebook. Vertrouwen speelt hierbij een belangrijke rol.
  • Een derde van de afhakers zegt ook daadwerkelijk het account op bij Facebook of Twitter.
  • Het vertrouwen in social media is het afgelopen jaar gedaald in alle leeftijdsgroepen.

Instagram groeide afgelopen jaar met 830.000 gebruikers in Nederland. Het dagelijks gebruik van deze dienst ligt inmiddels boven dat van YouTube. Op Twitter haakten ook veel mensen af. In 2018 zegden 85.000 mensen hun account op en bijna 200.000 mensen loggen niet meer in. Vooral de groep mensen tussen 18 en 24 jaar gebruikt geen Twitter meer. Ze noemen daarbij als belangrijkste reden dat er te veel nepnieuws wordt verspreid.

Hoe gaat Facebook in 2019 om met onze persoonlijke Data gegevens?

Volgens de Openbaar aanklagers in de Verenigde Staten heeft Facebook mogelijk illegale deals gesloten met makers van smartphones. Op die manier zou Facebook data van gebruikers hebben verstrekt, zonder dat gebruikers daar toestemming voor hebben gegeven.

Volgens The New York Times zijn bij minstens twee grote techbedrijven documenten opgevraagd, die meer inzicht moeten geven in de deals. Het zou gaan om onder meer grote bedrijven als Amazon, Apple en Microsoft en verschillende andere smartphone- en tabletfabrikanten.

De deals zouden erop gericht zijn andere applicaties en apparaten beter te laten samenwerken met Facebook. De bedrijven kregen daarmee toegang tot de vriendenlijst, persoonlijke informatie en andere data van gebruikers. Er wordt nu bij het onderzoek gekeken of dit niet in strijd is met de wet.

Wat is onze toekomst?
Facebook test levensechte avatar via virtual reality

Facebook zegt dat het de volgende stap in de toekomst van communicatie ontwikkelt met een nieuw virtual reality-platform dat levensechte replica’s van echte mensen creëert. Maar het gaat om het massaal verzamelen van gegevens en Facebook wordt nog steeds geconfronteerd met kritiek op schandalen rondom hoe het omgaat met de persoonlijke informatie van zijn meer dan 1,5 miljard dagelijkse gebruikers.

Een Facebook-medewerker ontmoet een onderzoeksdeelnemer in virtual reality. Dat doen de twee via levensechte avatars. Het doel van de onderzoekers is een zo realistisch mogelijke avatar creëren. Zie filmpje hieronder van CBS News.

Om een ​​avatar te maken die eruitziet, beweegt en klinkt zoals jij, leggen 180 camera’s en 500 licht je gezicht vast vanuit verschillende invalshoeken, en maken allerlei domme gezichten, meldt DeMarco Morgan van CBS News, die een exclusieve blik op de nieuwe social media gigant kreeg project.

“De reden is dat we precies willen weten hoe je eruit ziet vanuit elk ander gezichtspunt,” zei Yaser Sheikh, die het Facebook-realitylab in Pittsburgh leidt en deze avatars maakt. “Omdat we in virtual reality mogelijk vanuit verschillende perspectieven naar je kijken en het er zo echt uitzien als jij.”

“Het is een evolutie van de telefoon naar videoconferencing en dit kan de volgende manier zijn om daadwerkelijk tijd door te brengen met een vriend die je in 10 jaar nog niet hebt ontmoet. Je kunt allebei zeggen” Laten we elkaar ontmoeten in de Eiffeltoren ” en plotseling materialiseer je je daar, ‘zei Sheikh.

Wanneer u de bril opzet, ziet u een driedimensionale versie van de persoon met wie u spreekt, zodat het voelt alsof ze zich recht voor u bevinden.

Wil je je Facebook-account verwijderen?

Wil je je Facebook-account verwijderen? Neem dan contact met ons op via E-mail info@megacomputerservices.nl. Je krijgt dan verdere informatie via E-mail met een stappenplan. Of kom langs bij onze kantoor in Lisse dan leggen wij uit hoe het werkt! Je kunt uiteraard ons altijd bellen op (0252) 211 211. Wij helpen je graag!

Bron: CBS News, Facebook en Internet Artikelen