MCS Tips!

Let op! E-mails Rabobank en ING Bank zijn Nep! Kun jij Phishingsites Herkennen?

Let op! E-mail over incasso Rabobank is nep

Pas goed op als je een e-mail ontvangt namens Rabobank over een periodieke incasso. Dit is namelijk een phishingmail waarmee criminelen toegang proberen te krijgen tot je bankrekening.

Volgens het bericht heb je een derde partij gemachtigd om periodiek geld van je rekening af te schrijven. De eerste incasso vindt zogenaamd over enkele dagen plaats. Je hebt de e-mail ontvangen om te controleren of de geplande afschrijving terecht is.

Klik niet op link!

In de e-mail staat een link waarmee je zogenaamd kunt inloggen op je bankomgeving om de incasso te weigeren. Let goed op! Deze link verwijst niet naar de website van Rabobank, maar naar een nepsite. Terwijl jij denkt in te loggen op je internetbankieren om de incasso stop te zetten, vangen oplichters jouw inlogcodes af. Met deze gegevens kunnen zij jouw rekening plunderen. Klik dus niet op de link en gooi de e-mail direct in de digitale prullenmand.

 Doe de test: kun jij phishingsites herkennen? 

Pas op! ‘ING’ e-mail over nieuwe Mijn ING is nep

 

De zogenaamde e-mail van ING die veel mensen in hun e-mailbox hebben ontvangen is vals. In de e-mail wordt verteld dat ING overgaat op een ‘nieuwe’ Mijn ING. Trap hier niet in. Je hebt te maken met een phishingmail.

In de phishingmail geven oplichters je twee opties om je gegevens aan hen cadeau te geven. Namelijk door op de link te klikken om je ‘tan-code’ te behoudenen dan is er ook nog een link om je toestel te registreren. Doe dit niet. De e-mail ziet er professioneel en net uit. Maar de kans is groot dat je opgelicht wordt.

Tip! Het herkennen van een valse e-mail kan snel door te kijken wie de afzender is. E-mails van de ING bank komen altijd vanaf de volgende adressen:

  • @ing.nl
  • @ing.com
  • @mail.ing.nl
  • @emailing.ing.nl
  • @verzekeren.ing.nl
  • @businessboost.nl
  • @emailing.businessboost.nl
  • @ingprivatebanking.nl.

ING wijst erop dat alleen het checken van het adres niet altijd een garantie is dat je niet te maken hebt met een phishingmail. Ook oplichters worden helaas steeds beter in hun werk.

 Doe de test: kun jij phishingsites herkennen? 

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen telefoonnummer (0252) 211 211. Wij helpen je graag! MCS bestaat al 14 jaar tot uw dienst!


Hoe kan ik mijn alle thuis draadloze apparaten (PC, Laptop, Tablet en Mobile Phone) Beveiligen?

Internetcriminelen worden steeds inventiever. Als bezitter van diverse ICT-apparaten (PC, Laptop, Tablet en Mobile Phone) zal je jezelf  hiertegen moeten weren anders gaat er vroeg of laat iets mis. Dan ben je de dupe van bijvoorbeeld identiteitsfraude of fraude bij het internetbankieren.

Het MCS-Keurmerk is er voor de technische beveiliging van al je ICT-apparatuur zoals uw PC, Laptop, Mobile Phone en Tablet. Het is een veiligheidskeuring die de 7 belangrijkste punten op het gebied van beveiliging en controle checkt en waar nodig updatet. Net als bij de APK van je auto. Banken keren schade van fraude bij internetbankieren niet meer uit, zolang je niet alles hebt gedaan aan de technische beveiliging van je ICT-apparatuur. Het MCS-Keurmerk biedt de zekerheid van goede beveiliging.

Laat al uw thuis draadloze apparaten (PC, Laptop, Tablet en Mobile Phone) APK keuren met het MCS-Keurmerk!
Maak direct een afspraak! Wij komen bij u langs alles controleren en deskundige beveiligingsadvies geven! Geen Voorrijkosten! 30 jaar ervaring in ICT!

Wij helpen je graag!

Met vriendelijke groeten,

ing. Megahed Abd El Nabey

ICT-Adviseur/Consultant

Mega Computer Services (MCS)
Tel: 0252-211 211
Mob: 06-532 559 11
Vennestraat 36D, 2161 LE Lisse
E-mail: info@megacomputerservices.nl
Service: www.megacomputerservices.nl
Webshop: www.mcsmegastore.com

Bron: Het TV Programma Opgelicht!