Uncategorized

Let Op! Het definitieve einde van Windows Live Mail is op 10 januari 2017

Op 10 januari 2017 is het echt afgelopen met onder meer Windows Live Mail. Microsoft stopt met alle ondersteuning van Essentials, waarvan Windows Live Mail (WLM) deel uitmaakt.

Voor wie het gemist heeft: komende dinsdag is het over en uit voor Windows Essentials. Het pakket waarvan ook Windows Live Mail deel uitmaakt. Op 10 januari stopt Microsoft de ondersteuning. Zorg dat u op tijd overstapt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dinsdag 10 januari 2017 is het pakket niet meer te downloaden. De verschillende programma’s die onderdeel zijn van het pakket, zijn daarna nog gewoon te gebruiken. Maar we raden dit niet aan: er verschijnen na 10 januari 2017 geen veiligheidsupdates meer voor de programma’s. Dat maakt ze kwetsbaar voor Virussen, Spyware, Malware, Ransomware en Hackers aanvallen. Het gebruik van deze programma’s ontraden we om die reden.

 

Veiligheidsrisico’s

Wat betekent het nu eigenlijk dat Microsoft vanaf 10 januari stopt met de ondersteuning van Windows Essentials? Het komt erop neer dat kwetsbaarheden en veiligheidslekken die in de programma’s worden gevonden, niet meer worden gerepareerd. Dat betekent dat gebruikers risico’s lopen. Heus, u zult niet direct op 11 januari het slachtoffer worden van een hacker, maar op termijn is het niet verantwoord de programma’s te gebruiken. En om dat overstappen dus toch moet, kunt u dat maar beter zo snel mogelijk doen.

 

Wat zijn de beste alternatieven voor Windows Live Mail?

Windows Live Mail is ongetwijfeld het bekendste en meest gebruikte onderdeel van Windows Essentials. Dus het wordt voor alle verstokte gebruikers van het mailprogramma tijd om op zoek te gaan naar een alternatief. Ze kunnen bijvoorbeeld overstappen op Outlook.com. Windows 10-gebuikers kunnen de app Mail gebruiken. Heeft u nu bijvoorbeeld Windows Live Mail en wilt u een ander mailprogramma, neem dan contact met ons op zodat wij met u adviseren welke beste alternatieven beschikbaar zijn.

 

Overige programma’s

De andere programma’s uit Windows Essentials zijn Movie Maker, Photo Gallery, Messenger, Writer en OneDrive. Die laatste kent u ook als vast onderdeel van Windows 10. OneDrive blijft bestaan en wordt verder ontwikkeld. De overige programma’s wacht eenzelfde lot als Windows Live Mail.

 

 

Zorg dat u op tijd overstapt. Neem contact met ons op! via e-mail adres info@megacomputerservices.nl of vul het contactformulier in of bel ons op (0252) 211 211 voor meer informatie en advies. U wordt altijd binnen 24 uur teruggebeld of teruggemaild.

U bent ook van harte welkom in onze Showroom aan de Vennestraat 36d in Lisse. De koffie staat voor u klaar!