MCS Tips!

Let OP! Nep ‘Microsoft-helpdesk’ licht Nederlanders voor 7 miljoen op!

Let op telefoontjes van een nep “Microsoft medewerker” om uw “computerproblemen” op afstand op te lossen! Trap er niet in! Er wordt geld van je bankrekening overgemaakt naar een nep “Cool Center” in India!

Een internationale groep criminelen, die zich voordoet als medewerkers van de Microsoft-helpdesk, maakte in 2017 in Nederland bijna 2.000 slachtoffers. Bij elkaar zijn ze voor zo’n 7 miljoen euro opgelicht. Eén van de slachtoffers werd voor 98.000 euro opgelicht, zo blijkt uit cijfers van de politie.

Een Microsoft Surface Laptop.

Omdat er nog steeds veel mensen slachtoffer worden, zet de politie het probleem de komende tijd opnieuw in de schijnwerpers. Het programma “Opgelicht”  heeft op dinsdag 16 januari 2018 aandacht besteed aan de zogenoemde Microsoft-scam. Zie hier het filmpje van Uitzending gemist.

Vanuit het buitenland belt een Engelssprekende ‘Microsoft-medewerker’ die zogenaamd computerproblemen wil verhelpen. De beller vraagt het slachtoffer om toegang tot zijn of haar computer en probeert vervolgens geld te ontfutselen, bijvoorbeeld via online bankieren. Deze oplichtingspoging heeft de afgelopen jaren al veel mensen geld gekost. In 2016 werden 1.100 mensen slachtoffer van de oplichters.

Microsoft verklaart dat het bedrijf nooit uit zichzelf contact met klanten zoekt. Mensen met een computerprobleem kunnen alleen zelf een verzoek indienen via de website van Microsoft of zelf de helpdesk van het bedrijf bellen.

TIPS!

Verbinding verbreken

De politie adviseert mensen die een telefoontje krijgen van iemand die zegt van Microsoft te zijn, direct de verbinding te verbreken.

Sommige fraudeurs ‘straffen’ echter de mensen die zo slim zijn niet in de oplichting te trappen. Dat doen ze door het nummer van de oplettende doelwitten te misbruiken. De Fraudehelpdesk zag vorig jaar eerste gevallen van mensen die zó bestookt werden, dat ze hun telefoon niet kunnen gebruiken

Maak je computer regelmatig schoon en minimaal een keer per jaar laten controleren (Jaarlijkse APK Keuring)

Begin het nieuwe jaar met een frisse start! Ontdekt alle mogelijkheden op computergebied! Van beveiliging van uw “Home PC’s” tegen Virussen, Spyware, Malware en Heckers t/m het aanschaffen, installeren en onderhouden van al uw “Home draadloze en mobile apparatuur”! MCS levert een compleet pakket (advies, verkoop, installatie, onderhoud en computertraining)! 

Computer APK!

Dit jaar bestaat Mega Computer Services (MCS) 13 jaar! Wij willen dit feest samen met u uitbundig vieren! Hierbij alvast een voorproefje!

Maak nu een afspraak bij ons kantoor in Lisse voor een “Computer APK” al vanaf €60,- * en begin het nieuwe jaar met een frisse start!

* Deze aanbieding geldt t/m 31 januari 2018, geldt alleen voor 1 computer en prijs is excl. BTW en materiaal.

Wees er dus snel bij en maak direct een afspraak!

MCS wenst u een Gelukkig Nieuwjaar en De Beste Wensen voor 2018!