Let Op! Oplichters Webshops Laptopdiscount.net en Voordeligekoopjes.nl

De Politie waarschuwt voor de webshops Laptopdiscount.net en Voordeligekoopjes.nl

Deze oplichters zijn voortdurend opzoek naar andere manieren om te frauderen en de boel te belazeren. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie waarschuwt voor de webshops Laptopdiscount.net en Voordeligekoopjes.nl. Bestellingen worden niet geleverd en klanten blijven met schadeposten van honderden euro’s zitten.

Deze webshops adverteren via sociale media om binnen een kort tijdsbestek veel potentiële klanten te kunnen benaderen. Wees dus altijd alert en trap er niet in!

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) heeft de nodige redenen om iedereen te waarschuwingen! Hieronder vind je de waarschuwingen over beide webshops.

Oplichters Webshop: Laptopdiscount.net

Volgens LMIO is gebleken uit controle van de webshop dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide webshop. Dat is gebleken uit:

  • Het LMIO heeft meerdere aangiftes tegen de website Laptopdiscount.net ontvangen;
  • De webshop heeft geen geldige bedrijfsgegevens (KvK-nummer en btw-nummer);
  • Misbruik logo’s Thuiswinkel, Webshop Keurmerk en ICT Waarborg;
  • Exact dezelfde lay-out en betalingskenmerken als de malafide webwinkel Laptopdiscount.nl
  • Er zijn diverse directe verwijzingen naar de malafide webshop laptopdiscount.nl

De website Laptopdiscount.net staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Oplichters Webshop: Voordeligekoopjes.nl

Politie waarschuwde: ‘Vermijd de webshop Voordeligekoopjes.nl, is onbetrouwbaar’!

Volgens LMIO is gebleken uit controle van de webshop dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide webshop. Dat is gebleken uit:

  • Vals gebruikt BTW-nummer op de site;
  • Geen KvK-nummer vermeld op website;
  • Adres op website komt niet overeen met WhoIs;
  • Verkopen producten die in de retail niet leverbaar zijn (PlayStation 5)

Ook de webshop staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen deze webshops.

Waar moet je opletten?

Review Checken

Check regelmatig klanten reviews, vaak lees je zeer slecht reviews over deze malafide webshops. Let ook op: Er wordt regelmatig misbruikgemaakt van logo’s Thuiswinkel, Webshop Keurmerk en ICT Waarborg.

Raadpleeg regelmatig het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de Politie.

Ben jij een slachtoffer geworden van oplichting dan volg de advies van LMIO: Wie online aangifte wil doen bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) kan gebruik maken van een zogenoemde ‘slimme keuzehulp’ die werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Daarmee wordt sneller vastgesteld of sprake is van een strafbaar feit en krijgt de aangever direct een advies. Mensen hebben zo eerder duidelijkheid en onterechte aangiftes kunnen worden voorkomen. Meer informatie vind je terug op de Politie website https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/26/sneller-duidelijkheid-bij-aangifte-internetoplichting.html

Lees ook hier meer MCS recente artikelen over Oplichters op: https://www.megacomputerservices.com/blog/

Stuur deze nieuwsbrief door aan familie, vrienden of kennissen die dit nodig hebben!

Kom je er niet uit? geen probleem! Wij helpen je graag!

Om onze klanten nog meer van dienst te kunnen zijn, levert Mega Computer Services (MCS) uit Lisse al 16 jaar een Complete Oplossing (Advies, Verkoop, Installatie, Reparatie, Hulp aan huis en Computertraining).

Heb je nog vragen of advies nodig? Je bent altijd van harte welkom bij onze Showroom in Lisse! Wij helpen je graag!

Maak Nu een Afspraak (0252) 211 211 of kom langs bij onze kantoor in Lisse. Meer informatie vind je op www.megacomputerservices.nl

Bron: MCS, LMIO, Politie, Opgelicht en Internet artikelen.