Let Op! Pasen Oplichters Intratuin Winactie!

Er is een e-mail in omloop uit naam van Intratuin waarin staat dat je een “Intratuin Cadeaukaart ter waarde van €1000,-” kunt winnen. Ze zouden dit doen ter ere van het mooie weer. Zie tekst hieronder, actievoorwaarden en afbeelding.

Het enige wat je zou moeten doen om €1000,- bij een tuincentrum te kunnen besteden, is het bevestigen van je gegevens. Dit kun je doen door op de button in het bericht te klikken. Laat je niet misleiden, het is een valse winactie.

Misleidende winactie

“Pasen en de lente komen er eindelijk aan, tijd dus om de bloemetjes weer buiten te zetten. Ben jij klaar voor de lente? Laat het ons weten en maak kans op een Intratuin cadeaukaart van €1000 (!)”


Let Op! Nep Links! Zie foto hieronder!

Heb je een Prijs gewonnen?

In de foto hierboven zie je de Phishing e-mail bericht en de Misleidende Winactie. De knop verwijst naar een website waar blijkt dat je de prijs nog niet gewonnen hebt. Er worden een aantal vragen aan je gesteld waarna je je gegevens in dient te vullen. Deel dus jouw gegevens niet met de afzender van deze e-mail. Uit onderzoek van het tv-programma Opgelicht blijkt dat de afzender is een marketingbureau dat jouw gegevens door wil verkopen aan hun sponsoren. De sponsoren zullen je spamberichten toesturen en je opbellen om hun product te verkopen. Daarnaast blijkt dat je geen promotiepakket kunt winnen, onderaan de pagina staat namelijk dat Intratuin niets met de winactie te maken heeft. Zie Misleidende Actievoorwaarden hieronder.

Misleidende Actievoorwaarden

“Speel mee met ons spel en maak kans op de prijs! Aan deze actie zitten voorwaarden verbonden, deze voorwaarden zijn te vinden op de actiepagina. Lees deze aandachtig door voordat u besluit mee te spelen. Om deel te nemen aan deze actie belt u het nummer op de actiepagina. De kosten van dit telefoonnummer bedraagt 1 euro per minuut, plus de gebruikelijke belkosten. Aan het einde van de looptijd wordt het spel gesloten en wint de hoogste score de prijs.”

“Het genoemde merk/bedrijf is niet de organisator of sponsor van deze campagne en is op geen enkele wijze gerelateerd aan de organisatie indien expliciet vermeld. Deze  commerciële e-mail (‘hostmailing’)  is verstuurd door de ‘verspreider’ en of ‘bestandseigenaar’ zoals beschreven in Code verspreiding reclame via e-mail. De Adverteerder  is niet de eigenaar van de e-mailadressen. De bestandseigenaar waaruit deze mail is verstuurd is verantwoordelijk voor beveiliging van  uw data en afmeldmogelijkheden.”

Wat je moet doen?

  • Reageer niet op deze nep e-mail bericht,
  • klik ook niet op de nep links
  • Markeer deze als een Spambericht
  • Bericht verwijderen en vergeet niet jouw prullenbak + Spam-map leeg te maken
  • Lees hieronder meer wat je kunt doen tegen phishing!

Wat kan ik doen tegen phishing?

Bij phishing proberen criminelen u door e-mails naar een valse website te lokken. Daar stelen ze uw gegevens of geld. Klik nooit op links in een phishing e-mail. Waarschuw ook altijd de Fraudehelpdesk en de organisatie uit wiens naam u de mail krijgt.

Phishing e-mail herkennen

Het is vaak moeilijk een phishing e-mail te onderscheiden van een echte e-mail. Toch zijn er wel kenmerken waaraan u een phishing e-mail kunt herkennen. Zoals een verdachte link in de e-mail naar een website waar u gegevens in moet vullen. Bijvoorbeeld DigiD of paspoortnummer.

Fraudehelpdesk en organisatie waarschuwen bij phishing

Wanneer u een valse e-mail krijgt, waarschuw dan de organisatie uit wiens naam u de mail krijgt. Meld phishing ook altijd bij de Fraudehelpdesk.

Bron: MCS, Opgelicht, Politie, Fraudehelpdesk en internet artikelen