Fred van Zwieten

Sommige van u zullen dit zeker herkennen; je dochter gaat voor een jaar een naar Amerika om daar te studeren. En om de communicatie goed op gang te houden geef je haar een nieuwe laptop met ingebouwde webcam mee, waarop je de benodigde communicatie programma’s als Skype hebt geïnstalleerd. Als ze er is, in dit geval in Knoxville, Tennessee, eigenlijk in de middle of nowhere op het platte-land, blijkt alles prima te werken. Met de huidige techniek is afstand echt geen probleem meer. Als we gaan eten zetten we gewoon skype aan met een webcam beeldverbinding en via een speaker microfoon systeem kan iedereen aan tafel mee praten alsof ze er gewoon bij is. Zo hou je toch gewoon goed contact met elkaar en horen we uit de eerste hand wat ze beleeft. Totdat …

Op een dag gaat mijn mobiele telefoon. Pa hij doet het niet meer. Wat niet? Mijn pc! Wat heb je er dan mee gedaan? Ja niets, ik heb er niets bijzonders mee gedaan. Het is weer het aloude liedje: wat hebben ze nu weer zitten downloaden. Heel vroeger ben ik systeem beheerder geweest dus ach, we gaan zoeken. Ik heb daarna alle trucjes gebruikt die ik ken om de fout te achterhalen via de telefoon, maar na een paar dagen moest ik het opgeven. Ga hem maar wegbrengen zei ik tegen haar. Wegbrengen? Waar naartoe? de dichtstbijzijnde winkel is 3 kwartier rijden hier vandaan, laat staan een computerwinkel, ik heb er geen idee van waar dat ding dan heen moet. U snapt het probleem. Hoe lossen we dit nu weer snel op, anders worden ze thuis ongerust.

Gelukkig zit ik dan bij BNI, en heb ik daar een keur van professionals die je zeker kunnen helpen. En natuurlijk kwam ik toen bij Megahed terecht die niet alleen bedrijven helpt, maar ook zijn weg kent bij lastige particulieren als mijn dochter! Ondanks het tijd verschil is hij op zaterdag middag en avond aan de slag gegaan en hij kwam natuurlijk dezelfde rare fouten en meldingen tegen die ik had gezien. Ook hij moest zich eens op zijn hoofd krabbelen. Maar dan kenmerkt zich de ware professional. Als ik het niet meteen op afstand kan oplossen dan verzinnen we een list om het probleem anders te fiksen. En dat heeft hij gedaan. Door een aantal andere programma’s op afstand te installeren zorgde hij ervoor dat alle belangrijke communicatie programma’s weer werkten en dat we weer om de tafel konden om haar avonturen in den vreemde te volgen.

Gisteren is ze terug gekomen, en de oplossing van Megahed heeft het prima uitgehouden ook in haar laatste maanden in Amerika. Ik kan u Megahed Abd el Nabey van Mega Computer Services dan ook van harte aanbevelen om ook uw ICT problemen op te lossen en hem de regie te geven bij het uitvoeren van uw ICT wensen.