Uncategorized

Veilig Bankieren op vakantie!

Veilig Internetbankieren op vakantie

Je komt terug van je welverdiende vakantie en wat blijkt… Je bankrekening is leeg! En daar kunnen verschillende redenen voor zijn: Of je telefoonkosten, lees mobiel internet, waren torenhoog of cybercriminelen hebben toegeslagen.

Er zijn genoeg gruwelverhalen van mensen die tijdens hun vakantie het niet zo nauw namen met de online-veiligheid en bij terugkomst op de blaren moesten zitten. Velen van ons claimen niet zonder internet te kunnen op vakantie en zullen iedere mogelijkheid aangrijpen gebruik te maken van een gratis wifi-hotspot. Maar deze hotspots op de camping of in hotel en restaurant zijn zeer zeker niet zonder risico’s!

 

Op reis met je mobiel

Tijdens je vakantie foto’s plaatsen op Facebook gaat gemakkelijk, ook in het buitenland en vooral in de EU. Volgens de Europese wetgeving zijn roaming kosten gestandaardiseerd, waardoor de prijs van mobiel internet bijna gelijk is aan die van thuis. Het prijsplafond voor dataroaming is 23 eurocent per megabyte, met een automatisch slot van de mobiele internetverbinding bij een limiet van € 59,90 per maand.

Dat gezegd hebbende, kunnen sommige roaming tarieven van sommige netwerkproviders in verschillende landen zoals bijvoorbeeld Zwitserland, veel hoger uitvallen. Zorg er dus voor dat je de voorwaarden van je abonnement kent, zelfs als je bijvoorbeeld alleen verbinding wilt maken met het internet om het weer te checken. Veel van de geïnstalleerde apps op je smartphone zoeken, zonder dat je het in de gaten hebt, voortdurend een verbinding met het internet. Zo verzamelen ze bijvoorbeeld je locatie-informatie en proberen ze de nieuwste updates te downloaden en te installeren. En het vervelendste van alles; het is vaak onmogelijk om dit gedrag van deze apps te deactiveren.

 

Bescherm je portemonnee

Het beste wat je kunt doen, voordat je met vakantie gaat, is om contact op te nemen met je mobiele provider. De contracten zijn niet altijd even duidelijk en transparant, vooral niet die van de bundelovereenkomsten waarin SMS, bellen en internet gecombineerd zijn.

 

Bewaak je verbruik

Kennis is macht en dat geldt ook de kosten die je maakt. Veel providers bieden een app, waarmee je je gebruik en bijbehorende kosten kunt bijhouden. Handig, want zo kan je je kosten in de hand houden en aan de noodrem trekken op het moment dat het allemaal uit de hand dreigt te lopen.

 

De risico’s van Wifi-hotspots

Ook op vakantie zijn privacy en beveiliging van je gegevens belangrijke onderwerpen, toch?
Wifi-hotspots worden vaak gebruikt om een goedkope of gratis verbinding te maken met internet. Dit zou de weg vrij moeten maken voor onbeperkt surfen tijdens je vakantie. Echter, wifi-hotspots zijn berucht om hun (vaak) zwakke beveiliging. Iedereen kan de draadloze signalen zien en zodra je bent ingelogd blijf je communiceren over een onbeveiligde verbinding. Als gebruiker heb je hier geen invloed op, want de aanbieder van de hotspot bepaalt hoe de verbinding is beveiligd. Sterker nog, iedereen die toegang heeft tot de betreffende wifi-router heeft inzicht in de gegevens die er over heen gaan. Maar het kan nog erger…

Wifispot cybercrime

Over het algemeen zijn je laptop, tablet en telefoon zo ingesteld dat ze blijven zoeken naar een draadloos netwerk in de omgeving. Hier proberen ze automatisch (als er al eerder een connectie is geweest) een verbinding mee te maken. Als je dus eerder een verbinding hebt gemaakt met het netwerk van dat leuke terrasje in Berlijn of de camping in dat idyllische plaatsje in Frankrijk, dan zal je laptop ook op andere locaties naar dit netwerk zoeken om automatisch verbinding mee te maken. Cybercriminelen maken hier maar al te graag misbruik van. Zij hebben vaak beschikking over speciale apparatuur die het signaal van apparaten opvangen die zoeken naar, voor het apparaat, bekende wifi-netwerken. Als je smartphone of laptop zoekt naar een gratis wifi-netwerk, zonder wachtwoord, kan de cybercrimineel zich voordoen als dat netwerk.

Doordat jouw mobiele apparaat denkt verbinding te kunnen maken met het voor hem bekende wifi-netwerk, zal ie dit automatisch doen. Echter, in werkelijkheid heb je nu een verbinding met het netwerk van de cybercrimineel en heeft hij volledige controle over alles wat jij via die verbinding verstuurd. Met andere woorden: hij kan al het verkeer tussen jouw apparaat en het internet lezen, aanpassen en zelfs je wachtwoorden zien of je transacties volgen via internetbankieren.

Nog meer tips voor Veilig internetten op vakantie

Het gebruikmaken van 3G en 4G is vele malen veiliger dan een wifi-hotspot, je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om van je telefoon een persoonlijke hotspot te maken. Let wel, dit kan kosten meebrengen vanuit je mobiele provider!

Vermijd verbindingen met een wifi-netwerk zonder wachtwoord. Het is trouwens verstandig om je wifi standaard uit te zetten en enkel aan te zetten, wanneer je zeker weet dat je een beveiligde verbinding aan kunt gaan. Nog beter is om je wifi niet automatisch te laten verbinden met “bekende” netwerken, dit kan je instellen op je apparaat. Wil je perse een verbinding met een openbaar wifi-netwerk, ga dan bewust om met het invoeren van gebruikersnamen en wachtwoorden.

Wil je koste wat het kost veilig kunnen internetten op vakantie? Maak dan gebruik van een ​​Virtual Private Network (VPN). Deze versleutelde “tunnel” beschermt je informatie van het begin tot het einde van de overdracht. Om een VPN te gebruiken, dien je wel de benodigde software te installeren op smartphone, tablet of notebook en een knooppunt dat de tunnel opent nadat je bent aangemeld. Producenten als OpenVPN en Hotspot Shield bieden gratis of redelijk geprijsde VPN-verbindingen.

Openbare PC’s in een hotel of internetcafé kan je beter niet gebruiken. De kans dat deze computers besmet zijn met malware die je persoonlijke gegevens proberen te onderscheppen is zeer groot.

Het lijkt me duidelijk dat deze tips niet alleen gelden voor op vakantie, maar van toepassing zijn overal waar je gebruik wilt maken van je mobiele apparaat en internet.

 

Tot slot MCS Vakantie aanbieding

Handig voor thuis en op vakantie een Wired Keyboard Flip Holster Case For Andriod Mobile Phone!

35% OFF + FREE SHIPPING

 

Geschikt voor je andriod-telefoon met een ‘On-The-Go (OTG)’ functie *

Direct te bestellen via onze nieuwe webshop MCS MegaStore’

* Zorg dus ervoor dat je mobiele telefoon een OTG functie heeft voordat je deze product gaat bestellen!

* Hoe weet je of jouw Android-telefoon of -tablet USB On-The-Go (OTG) ondersteunt: De snelste en meest effectieve oplossing is verreweg de installatie van USB OTG Checker, een gratis app die snel en effectief bepaalt of jouw Android-telefoon of -tablet USB OTG ondersteunt. Hier met de link: USB OTG CHECKER APP

 

Productbeschrijving

Compatible model: For Android phone With OTG Material: PU Leather+PC Connector: Micro USB
Type: Flip Case Style: Keyboard Holster
Function: Communication Size:225*140*30mm

Unieke accessoires voor andriod-telefoon! Het is eenvoudig in te brengen en te verwijderen, kan de bukle aanpassen aan je mobiel in 4.2 ” – 6.8 ” Ontwerp dat geschikt is voor je andriod-telefoon met OTG-functie * (zorg ervoor dat je mobiele telefoon deze functie heeft voordat je bestelt). Laat je typen handiger en maak je hand vrij om gemeenschap met anderen met video te testen. Voor het testen, deze keyboard case past perfect voor de meeste andriod telefoons in 4.2 ” – 6.8 ” met OTG.

 

Description:

  • Keyboard type: QWER Write Keybord
  • Conection: Micro USB jack
  • Color: Multicolor design. choose the color you want.
  • Material: PU Leather
  • Compatible with: for Samsung Galaxy full range , for Xiaomi most range, for Doogee full range, for Huawei (Micro USB interface), for HTC ,for Sony, for Meizu ect
  • Direct te bestellen via onze nieuwe webshop MCS MegaStore’

 

Feature:

Unique accessories for andriod phone It’s easy to insert and remove, can change the bukle to fit for your cellphone in 4.2”-6.8” Design to fit for your andriod phone with OTG function * (Please ensure that your cellphone own this function before you order) Let your typing more convenient and make your hand free to community to other with video For testing, this keyboard case perfect fit for most andriod phone in 4.2”-6.8” with OTG*.

 

* How to tell if your Android phone or tablet supports USB On-The-Go (OTG):

The fastest and most effective solution by far is to install USB OTG Checker, a free app that quickly and effectively determines whether your Android phone or tablet supports USB OTG. Here with the link: USB OTG CHECKER APP

 

 

SHOP MEER OP ONZE NIEUWE WEBSHOP!
WWW.MCSMEGASTORE.COM

Heb je nog vragen of heb je hulp nodig?
Aarzel dan niet om ons te bellen (0252) 211 211.
Wij helpen je graag!

Voor nu wens ik je een prettige en vooral veilige vakantie.

Megahed

Mega Computer Services (MCS)

 

 

Bron: Beveiliging internetbankieren en internet artikelen